Alarmsysteem met meldkamer
Geïnteresseerd in een alarmsysteem met meldkamer? Wanneer mensen een huisalarm nemen, dan willen ze het liefst aan alles denken en zo min mogelijk aan het toeval overlaten.

Sommige mensen kiezen daarom voor een alarmsysteem met een abonnement op een meldkamer. Het idee is dan dat er dag en nacht gewaakt wordt voor hun veiligheid.

Toch is dit meer marketing dan werkelijkheid. Als een alarm afgaat, dan belt een meldkamer niet direct de politie, maar bellen ze jou. Jij moet dan zeggen of een alarm terecht is, en alleen daarna zullen ze eventueel de politie inschakelen. Niet erg veilig, maar je betaalt wel soms meer dan 500 euro per jaar voor zo’n meldkamer.

Gelukkig heb je tegenwoordig ook andere opties, zoals alarmsystemen die direct contact zoeken. Met deze huisalarmen kun je de telefoon van ieder gezinslid veranderen in een meldkamer, en weet je zelf direct wat er aan de hand is. Zo kun je direct actie ondernemen, en ben je beter beschermd.

Wat doet een alarmsysteem met meldkamer?

Een meldkamer ontvangt alle meldingen die te maken hebben met een alarm of een storing van het alarmsysteem. Zodra er een melding binnenkomt bekijkt de centralist wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden.

De medewerkers van de meldkamer nemen indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders) van het alarmsysteem en kunnen gelijk de hulpdiensten inschakelen als er sprake is van een overval, inbraak of brand.

Meldkamers die zich bezighouden met het verwerken van meldingen afkomstig van alarmsystemen worden ook wel particuliere alarmcentrales (PAC) genoemd. Dit om verwarring te voorkomen, omdat de hulpdiensten zoals de politie en brandweer ook een meldkamer hebben, welke bereikbaar is na het bellen van noodnummer 112.

Meer informatie over een alarmsysteem met meldkamer

Wil je meer informatie over een alarmsysteem met meldkamer? Bekijk meer op Beveiligdnederland.nl