Vaststellingsovereenkomst checken
Vaststellingsovereenkomst checken? Met een vaststellingsovereenkomst stoppen u en uw werkgever uw contract. U hoeft hier niet aan mee te werken. Vaak heeft u ruimte om te onderhandelen over de voorwaarden. Teken daarom niet direct, maar kijk eerst wat de gevolgen zijn voor uw WW-uitkering of transitievergoeding.

Het aangaan van een vaststellingsovereenkomst bij ontslag is een belangrijke beslissing. Een beslissing die u niet zomaar moet nemen, want een kostbare misser is zo gemaakt. Laat de vaststellingsovereenkomst daarom altijd controleren door onze specialisten.

Vaststellingsovereenkomst checken; Waarop checken wij uw vaststellingsovereenkomst?

Veel onderwerpen kunnen in een vaststellingsovereenkomst worden afgesproken. Wij zetten hieronder de meest voorkomende op een rij. Maar denk eraan: elke situatie is, anders, dus vraag altijd ‘maatwerk’ advies.
Controlepunten bij de vaststellingsovereenkomst

Einddatum arbeidsovereenkomst:: dit is een van de belangrijkste zaken in de vaststellingsovereenkomst. Wanneer gaat u uit dienst? Naar mate die einddatum later is, heeft u langer recht op salaris en meer tijd om uit te zien naar ander werk.

Ontslagvergoeding, transitievergoeding: vrijwel altijd is werkgever een ontslagvergoeding verschuldigd. Bel of mail onze specialisten om te vernemen hoe hoog die vergoeding in uw geval kan zijn.

Ww-veilig?: van belang is of de beëindigingsovereenkomst ww-veilig is. Daarvoor is de tekst van de overeenkomst en de ‘fictieve opzegtermijn’ van groot belang, Wij checken dit voor u.

Vrijstelling werk: om voldoende tijd te hebben om op zoek te gaan naar vervangend werk is een periode van vrijstelling van werk ‘prettig’. Vrijstelling van werk is ook een uitkomst als de verhoudingen op het werk gespannen zijn, bijvoorbeeld in verband met het voorgestelde ontslag.

Verlofdagen: wat gebeurt er met de niet genoten verlofdagen? Kunnen die worden opgenomen? ,vervallen die dagen?, of worden ze uitbetaald?

Vakantiegeld: bij de zogeheten eindafrekening dient normaal gesproken het opgespaarde vakantiegeld te worden uitbetaald. Laat dit opnemen.

13e maand: ten aanzien van een eventuele ’13e maand’ geldt hetzelfde als hiervoor is gesteld bij het vakantiegeld.

Bonus: mogelijk heeft u nog een bonus tegoed van het vorige jaar of het lopende jaar. Besteed aandacht hieraan, ook aan de hoogte van de bonus.

Laat vandaag uw Vaststellingsovereenkomst checken

Wil je vandaag nog uw Vaststellingsovereenkomst laten checken? Bezoek snel de website van Tchai Legal!

Related Post